Kunnen wij u helpen?

Neem contact op met één van onze specialisten.

Tel. 078 70 90 21
Of gebruik onze online chat

Bij storm rolluiken open of dicht?

Stormen kunnen soms zwaar en hevig zijn, waardoor het aantal zaken van schade aan huizen en gebouwen toeneemt. Het is daarom belangrijk om voorbereid te zijn en de juiste maatregelen te nemen om schade te voorkomen. Een belangrijk aspect hiervan is het beslissen of rolluiken bij een zware storm open of dicht moeten zijn. Velen zullen zich afvragen of het een goed idee is om de rolluiken open te laten bij hevige wind kracht of juist dicht te houden om schade aan ramen te voorkomen. In dit blog bespreken we de verschillende aspecten die bij deze beslissing meespelen, zodat jij goed voorbereid bent bij de volgende storm.

 

Rolluik bij storm dicht houden

Bij een hevige storm is het belangrijk om op te letten of uw rolluiken open of dicht moeten. Dit kan namelijk een groot verschil maken voor de schade die uw woning oploopt. Het is namelijk zo dat als uw rolluiken open staan bij een storm, dit ervoor kan zorgen dat er bomen, harde wind en regen tegen uw woning kunnen komen. Dit kan leiden tot stormschade en schade door water. Het is daarom een goed idee om de rolluiken tijdens een zware storm te sluiten.

Vooral als u over brede rolluiken beschikt is dit aan te raden. Dit komt omdat een breed rolluik meer oppervlakte bedekt dan een smal rolluik. Hierdoor is er minder kans op schade door omvallende bomen of harde wind. Bovendien kan water door een kleine opening in het rolluik namelijk al schade aanrichten aan uw interieur en elektrische apparaten.

Om waterschade te voorkomen is het natuurlijk ook aan te raden om de ramen te sluiten als het rolluik bij storm gesloten is. Hierdoor kunt u namelijk zeker weten dat er geen regen in uw woning komt en kunt u ook de apparaten beschermen tegen waterschade. Het is dus zeker aan te raden om tijdens een storm uw rolluiken, ramen en deuren dicht te houden, om zo schade aan uw woning te voorkomen.

Automatische zonwering biedt ook een aanzienlijke verbetering in uw energie-efficiëntie, omdat de zonwering uw ramen bedekt en u minder hoeft te koelen om de warmte buiten te houden. Helemaal duurzaam als u gebruikt maakt van zonne energie.

Stel zelf uw rolluiken op maat samen »

 

Tips bij storm

Als er een hevige storm op til is, wilt u graag schade aan uw huis en bezittingen voorkomen. Het is belangrijk om op tijd te controleren hoe uw rolluiken en zonneschermen zijn geplaatst om zo schade te vermijden. Hieronder vindt u enkele tips voor het omgaan met rolluiken bij een storm.

  1. Controleer uw rolluiken en zonneschermen. Voordat een storm aanbreekt, is het belangrijk om te controleren of uw rolluiken en zonnescherm stevig bevestigd zijn. Zorg ervoor dat ze stevig vastzitten en niet beschadigd zijn, zodat ze de volle kracht van de wind aankunnen.
  2. Houd rekening met rukwinden. Rukwinden kunnen ernstige schade veroorzaken, dus wees extra oplettend voor het verwachten van deze winden.
  3. Vermijd waterschade. Het is belangrijk om op te letten voor wateroverlast en om ramen en deuren goed af te sluiten. Dit voorkomt waterschade aan elektrische apparaten en andere bezittingen in huis.
  4. Bescherm uw tuinmeubelen. Als uw tuinmeubelen niet opgeborgen zijn, kunnen deze door de harde wind omver geblazen worden en schade veroorzaken. Kijk daarom voor de storm of alles stevig op zijn plek staat.

Met deze tips kunt uw schade voorkomen bij een storm en gerust zijn dat uw rolluiken en zonneschermen stevig staan. Houd altijd in de gaten hoe de wind en regen zich ontwikkelen, zodat u op tijd actie kunt ondernemen.

Vind de beste automatische en elektrische rolluiken bij Ekstravert

Als u op zoek bent naar de perfecte oplossing voor uw rolluiken, dan kunt u terecht bij Ekstravert. Met een groot assortiment aan producten op het gebied van rolluiken vindt u bij ons altijd wat u zoekt. Onze producten zijn van de beste kwaliteit en veilig voor uw huis. U hoeft u geen zorgen te maken over schade een uw rolluik bij storm. Maak een afspraak voor advies in onze showroom.


« Terug naar het overzicht