Kunnen wij u helpen?

Neem contact op met één van onze specialisten.

Tel. 078 70 90 21
Of gebruik onze online chat

Screens op de ramen: binnen of buiten

Bent u op zoek naar een effectieve manier om uw huis te koelen met zonwering, terwijl u uw privacy behoudt? Overweeg dan eens screens als de perfecte oplossing. Met een breed scala aan designs, besturingsmogelijkheden en energiebronnen kunnen screens worden geïnstalleerd op uw ramen of deuren. Echter, om te profiteren van alle voordelen van screens, is het cruciaal om het verduisterende doek aan de juiste kant van het raam te plaatsen. Bij Ekstravert bieden wij u uitgebreide informatie over de voordelen en de juiste installatie van deze zonwering, zodat u optimaal kunt genieten van de warmtewering. Twijfelt u nog steeds over de plaatsing van screens op uw ramen? Geen zorgen, wij helpen u graag verder.

 

 

De warmte van de zon weren met screens

Met screens kan u zich beschermen tegen de warmte binnenshuis en tegelijkertijd het uitzicht naar buiten behouden. Bij budget screens bijvoorbeeld, worden de doeken speciaal gemaakt uit glasvezel en PVC om zonnestralen te blokkeren en doorkijk van buitenaf te vermijden. Een screen wordt best aan de buitenzijde van uw raam of deur geplaatst om optimaal te kunnen genieten van de warmtewerende functie van dit zonnescherm. Doordat het verduisterend doek aan de buitenkant strak gehouden wordt tussen aluminium zijgeleiders, zijn ze extra bestand tegen wind en het binnentreden van insecten in uw leefruimte. Ga voor buitenzonwering die niet alleen warmte tegenhoudt, maar ook uw goede nachtrust beschermt.

Stel zelf uw screens samen!

 

Waarom worden screens niet aan de binnenkant geplaatst?

Screens als binnenzonwering? Dan zou u de vele voordelen van screens mislopen. Direct zonlicht kan namelijk rechtstreeks op het glas schijnen en warmte in uw huis laten binnendringen. Hoewel u de kamers kunt verduisteren, gaat een deel van de warmtewering verloren. Bovendien kunnen screens aan de binnenkant het moeiteloos openen en sluiten van ramen bemoeilijken. Het is ook niet mogelijk om een doek aan de binnenkant van het raam te combineren met andere vormen van raambekleding, zoals (rol)gordijnen of lamellen. Maak gebruik van screens als buitenzonwering om het beste van twee werelden te ervaren en de zonnewarmte buiten te houden.

 

Screens op zonne-energie: duurzaam en op afstand bedienbaar

De bediening van een screen kan op diverse manieren gebeuren. Bij Ekstravert bevatten alle screens een zonnecel in de motor, waardoor ze volledig op zonne-energie bestuurbaar zijn. De zonnecel is speciaal ontwikkeld om ook op dagen wanneer de zon niet schijnt opgeladen te worden. De zonnepanelen steken niet uit de kast en de onderlat verdwijnt volledig in de behuizing waardoor licht niet geblokkeerd wordt. Het is uitermate belangrijk dat het zonnescherm langs de buitenzijde geplaatst wordt, omdat de zonnecel in de kap van de zonwering zit. U hoeft echter niet naar buiten te lopen om een screen te besturen. Met de afstandsbediening kan u vanuit de woonkamer alles eenvoudig en snel bedienen om overtollig zonlicht tegen te gaan. Dit duurzaam alternatief zal bijdragen aan een sterke daling van uw energierekening.

 


« Terug naar het overzicht