Kunnen wij u helpen?

Neem contact op met één van onze specialisten.

Tel. 078 70 90 21
Of gebruik onze online chat

Welke zonwering moet ik kiezen? Met deze gids maakt u de juiste keuze!

De keuze voor de juiste zonwering kan een lastige opgave zijn. Er zijn namelijk talloze soorten zonweringen op de markt en elk type heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Om de keuze voor zonwering makkelijker te maken, hebben we deze gids samengesteld waarin we de verschillende soorten zonweringen bespreken en de voor- en nadelen op een rijtje zetten.

 

Verschillende typen zonwering voor buiten

Er zijn veel verschillende typen zonwering beschikbaar om uw huis te beschermen tegen de felle zon en de bijkomende hitte. Bij Ekstravert kunt u terecht voor:

  • Rolluiken
  • Screens
  • Zonneluifels
  • Terrasoverkappingen met lamellen daken

Voor grote ramen en openslaande deuren zijn er verschillende soorten zonwering beschikbaar die zowel stijlvol als functioneel zijn. Denk bijvoorbeeld aan rolluiken, screens en luifels. Het is belangrijk om een goede zonwering te kiezen die voldoet aan uw behoeften, zoals bescherming tegen de zon en warmte, privacy, geluidsisolatie en esthetische waarde.

Rolluiken zijn een goede optie als u op zoek bent naar zonwering die ook bijdraagt aan de beveiliging van uw huis. Screens zijn daarentegen een moderne en stijlvolle optie die veel licht doorlaat en het zicht naar buiten behoudt. Luifels zijn geschikt voor kleine en middelgrote ramen en bieden goede bescherming tegen de zon.

Als u op zoek bent naar goede zonwering, is het verstandig om zonwering specialisten te raadplegen. Wij kunnen u helpen bij het kiezen van de beste zonwering voor uw huis, rekening houdend met uw persoonlijke wensen en budget.

Welke zonwering houdt de meeste warmte buiten?

De zon kan in de zomermaanden behoorlijk warm worden. Het is dan prettig om de warmte buiten te houden. Buitenzonwering vormt een laag bovenop uw ramen, waardoor het zonlicht uw woning minder goed kan verwarmen. Hoe meer lagen u voor uw ramen creëert, hoe beter de isolerende werking en hoe koeler het in huis is in de zomer. Houdt er wel rekening mee dat de warmte ook weg moet kunnen. Als de warmte tussen de zonwering en uw ramen blijft hangen, kunnen er scheuren in het glas ontstaan. Laat het in de ochtend en avond daarom goed luchten.

Om antwoord te kunnen geven op de vraag welke zonwering de warmte het beste buiten houdt, moet altijd gekeken worden naar uw woning en uw budget. Heeft u veel grote ramen die zowel breed als hoog zijn? Dan kunnen screens of rolluiken een passende oplossing bieden. Voor standaard ramen biedt een zonneluifel een mooie keuze. Een combinatie van beiden is in veel gevallen ook mogelijk, waardoor het binnen aangenaam koel blijft.

Waar moet ik op letten bij de aankoop van zonwering?

Bij het kiezen van de juiste zonwering voor uw huis zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Een belangrijke factor is de isolerende werking van uw zonwering. U wilt immers warmte weren in de zomer, zodat het binnen aangenaam koel blijft. Maar u wilt ook binnen budget blijven. Met de online configurator van Ekstravert kunt u naar wens uw nieuwe zonwering samenstellen en ziet u direct de totaalprijs van uw nieuwe luifel, screens, rolluiken, terrasoverkapping of binnenzonwering.

Houdt er rekening mee dat zonwering een flinke investering is. Echter, u gaat hier jaren plezier van hebben. Daar wilt u niet teveel op besparen. De prijs van onze zonwering bestaat volledig uit prijs voor materiaal, kwaliteit en manuren. U betaalt niet voor een merk of dure vertegenwoordigers.

Bij de aankoop van zonwering is het materiaal ook erg belangrijk. Screens worden gemaakt van speciaal geweven doeken, vergelijkbaar met de doeken van onze zonneluifels. Rolluiken worden gemaakt van aluminium lamellen. Rolluiken zijn goed verduisterend, zonneluifels en screens houden slechts een deel van het zonlicht tegen. Als u zoekt naar zonwering voor slaapkamers, bieden rolluiken daarom een goede optie. Voor de woonkamer of keuken zijn screens en/of zonneschermen een mooie optie om in overweging te nemen.

De extra opties bij het samenstellen van nieuwe zonwering op maat

Als u eenmaal een keuze heeft gemaakt in type zonwering, kunt u beginnen met het samenstellen van deze zonwering. Bepalend zijn de maten en de kleur, maar weet ook dat er nog andere opties zijn. Denk bijvoorbeeld aan de bediening. Bij onze zonwering heeft u keuze uit handbediening en bediening middels afstandsbediening.

Met de afstandsbediening kunt u uw zonwering vanaf een afstand besturen. Dat biedt u extra comfort. Sommige vormen van zonwering in ons assortiment zijn tevens uit te voeren met een sensor. Als het hard waait of regent, sluit de zonwering zich. Hierdoor kan er geen schade aan uw zonwering ontstaan door plots veranderende weersomstandigheden.

Liever advies van een zonweringspecialist?

Wanneer u op zoek bent naar zonwering voor uw woning kan het lastig zijn om een keuze te maken uit het ruime aanbod aan producten. Wilt u zekerheid en gemak bij de aanschaf van zonwering? Dan helpen de specialisten van Ekstavert u graag verder.

Bij Ekstravert hebben we een ruim assortiment aan zonwering en kunnen wij u helpen bij het maken van de juiste keuze voor uw specifieke situatie. Zo kunnen onze specialisten u adviseren welke zonwering het beste past bij de lichtinval in uw woonkamer past of hoe we met behulp van zonwering uw veranda het beste kunnen weren van overmatig zonlicht. Bovendien kunnen we u ook meer vertellen over de levensduur en kwaliteit van de verschillende soorten zonwering. Zo kunt u met zekerheid kiezen voor een product dat niet alleen stijlvol is, maar ook lang meegaat en volledig aan uw wensen voldoet.


« Terug naar het overzicht