Kunnen wij u helpen?

Neem contact op met één van onze specialisten.

Tel. 078 70 90 21
Of gebruik onze online chat

Welke zonwering past het beste bij mijn woning?

Op zoek naar passende buitenzonwering voor uw woning, maar geen idee welke opties er zijn en welk systeem voldoet aan uw persoonlijke wensen? Wij zetten de mogelijkheden op een rijtje, zodat u een weloverwogen beslissing kunt maken.

 

Screens

Bent u op zoek naar buitenzonwering met een strakke en moderne look? Overweeg dan screens als buitenzonwering systeem. Het is een type zonwering die we steeds vaker zien. Screens zijn verticale zonneschermen die worden bevestigd aan de buitenzijde van uw raam. Ze sluiten uw raam volledig af van zon en warmte en daarnaast zorgt het voor privacy in huis.

Wel laten screens daglicht door, waardoor u kunt genieten van gewenste lichtinval. Buren of passanten kunnen niet bij u maar binnenkijken, maar zelf blijft u genieten van uw uitzicht. Screens zijn gemakkelijk in gebruik, eenvoudig te monteren en zijn onopvallend, in tegenstelling tot zonne- of uitvalschermen.

Lamellendak

Een lamellendak, ook wel terrasoverkapping genoemd, is speciaal bedoeld voor zonwering op uw buitenterras. Het dak van een terrasoverkapping bestaat uit kantelbare lamellen, waarmee u zelf de lichtinval of schaduw kunt bepalen. Dankzij de mogelijkheid voor zijpanelen in combinatie met rolgordijnen of screens, kunt u de outdoor living onder de overkapping volledig afsluiten. Dit maakt de terrasoverkapping multifunctioneel en erg geschikt als u ook in de winter wil blijven genieten van deze fijne plek. Een lamellendak is zowel als aanbouw als losstaande overkapping te plaatsen.

Zonnescherm

Op zoek naar een vorm van buitenzonwering die warmte buiten houdt en daarnaast ook uw tuin of terras van schaduw voorziet? Dan kan een zonnescherm uitkomst bieden. Een goede optie als u een zonneluifel zoekt die een groot gebied kan bedekken. Daarnaast zorgt het voor privacy in uw woning, mensen kunnen niet zomaar uw raam of tuin in kijken. Een zonnescherm kan op de muur of het plafond bevestigd worden en heeft een elegante en moderne uitstraling.

s

Uitvalscherm

Een uitvalscherm lijkt qua uiterlijk op een zonnescherm, maar werkt net iets anders. Een uitvalscherm is, in tegenstelling tot een zonnescherm, functioneel bedoeld om schaduw in huis te creëren en zon en warmte tegen te gaan. Dit type zonwering heeft echter geen vrije doorloop en biedt geen mogelijkheid om er buiten onder te zitten. Mocht u buiten wat minder ruimte hebben en past een groot zonnescherm niet? Dan zou een uitvalscherm geschikt kunnen zijn, zodat u toch van uw privacy en een koele woning kunt genieten.

Buitenzonwering in combinatie met binnenzonwering

Buitenzonwering is stijlvol en zorgt daarnaast voor een aangename temperatuur in huis tijdens warme zomerdagen. Door buitenzonwering te combineren met binnenzonwering, zoals houten lamellen of rolgordijnen , kunt u de isolerende werking te versterken. Hoe meer zonwering, hoe beter u de zon en bijkomende warmte in huis kunt tegengaan en hoe prettiger de temperatuur in de zomermaanden.


« Terug naar het overzicht