Kunnen wij u helpen?

Tel: 078 70 90 21
Of gebruik onze online chat


Informatie rolluiken

Rolluiken

Rolluiken zijn de perfecte oplossing als u op zoek bent naar een vorm van zonwering die u de gewenste privacy garandeert, een geluidsisolerende werking heeft en ervoor zorgt dat u verwarmingskosten kunt besparen. Onze rolluiken komen in allerlei soorten, typen en maten. Kiest u voor rolluiken van Ekstravert, dan kiest u voor kwaliteit. Op onze website vindt u een brede selectie aan verschillende soorten rolluiken van Heroal en Alutech.

 

Korte levertijden

Binnen 10 - 15 werkdagen geleverd

Geen elektrische aansluiting

Eenvoudige plaatsing

Plaatsingsservice

In regio Vlaanderen

Daarom Ekstravert

 • Marktleider in lamellen terrasoverkappingen
 • Grootste showroom van België
 • Scherpe prijzen
 • 800 vierkante meter showroom met alle mogelijkheden en opstellingen
 • Korte levertijden
 • Plaatsinsservice in Vlaanderen
Vanaf
€ 287,28
vanaf
span>€ 287,28

Rolluiken Ekstravert

De rolluiken van Ekstravert zijn goed betaalbaar, gemaakt van topkwaliteit en verkrijgbaar met verschillende bedieningen, motoren en kleuren. Stel uw Ekstravert rolluiken op maat samen in de online configurator.

Vanaf
€ 306,18
vanaf
span>€ 306,18

Rolluiken Heroal

Onze hoogwaardige Heroal rolluiken op maat zijn veilig, duurzaam en onderhoudsarm. Zo worden de rolluiken gemaakt van aluminium en roestvrij staal, wat zorgt voor een stabiele constructie en een lange levensduur. Stel uw Heroal rolluiken op maat samen in de online configurator.

 

Daarom kiest u voor onze rolluiken

 • Korte levertijden
 • Topkwaliteit
 • Inbraakvertragend
 • Geluidsisolerende werking
 • Biedt de gewenste privacy in huis
 • Hoge thermische isolatiewaarde, waarmee u bespaart op verwarmingskosten
 • Geen elektrische aansluiting/eenvoudige plaatsing
 • Milieuvriendelijk en spaarzaam dankzij mogelijkheid voor solar paneel in de motor

Rolluiken op maat van Ekstravert

Een rolluik is een verticaal bewegende afsluiting die bestaat uit horizontale lamellen, waar u een raam, deur of andere ruimte van uw woning mee kunt afsluiten. Rolluiken hebben verschillende functies, maar worden over het algemeen gebruikt om inbraak van een woning tegen te gaan. Daarnaast bieden rolluiken ook een goede vorm van zonwering. In gesloten toestand zorgen rolluiken voor totale verduistering in uw slaapkamer, waardoor u kunt genieten van een donkere kamer en een langere en betere nachtrust. Wij zetten alle voordelen van rolluiken op een rij:

 • Met rolluiken houdt u de warmte buiten. Het blijft hierdoor aangenaam koel bij zomerse temperaturen.
 • In de winter zorgen rolluiken voor thermische isolatie, waarbij de warmte binnen blijft en u kunt besparen op verwarmingskosten.
 • Op maat gemaakte rolluiken dragen bij aan de inbraakveiligheid van uw woning. Inbrekers krijgen geen kans om uw woning binnen te dringen als u uw rolluiken gesloten heeft.
 • Rolluiken in de slaapkamer bieden volledige verduistering, zodat u kunt genieten van een ongestoorde nachtrust.
 • De rolluiken zijn zowel handmatig als met elektrische bediening te bedienen. Bij elektrische bediening heeft u de keuze uit bediening middels afstandsbediening of middels een applicatie op uw smartphone.
 • Rolluiken zijn leverbaar in verschillende kleuren, soorten en maten. Voor elke woning bieden wij geschikte rolluiken op maat aan.

Heroal aluminium rolluiken op maat

Onze hoogwaardige Heroal rolluiken op maat zijn veilig, duurzaam en onderhoudsarm. Zo worden de rolluiken gemaakt van aluminium en roestvrij staal, wat zorgt voor een stabiele constructie en een lange levensduur. Rolluiken van Heroal worden zorgvuldig getest en bieden een zeer hoge inbraakveiligheid, waardoor uw veiligheid te allen tijde gegarandeerd wordt. Mocht u op zoek zijn naar een type rolluik wat inbrekers afschrikt? Dan zijn de producten van Heroal zeer geschikt.

Tevens zijn de Heroal rolluiken energiebesparend en kunt u in combinatie met Heroal vensters tot 56% warmteverlies tegengaan 's nachts. Met Heroal rolluiken op maat heeft u een eindeloze keuze aan design mogelijkheden. Zo bieden wij een breed scala aan RAL-kleuren, coatings, glansgraden en vormen. U kunt zelf bepalen of u voor elektrische rolluiken kiest of liever rolluiken met handmatige bediening wenst. Onze Heroal rolluiken worden montageklaar geleverd zodat u de rolluiken zelf eenvoudig kunt monteren. Hierdoor houden wij de prijs voor uw nieuwe rolluiken betaalbaar.

Rolluiken op maat van Alutech

De rolluiken van Alutech zijn goed betaalbaar, gemaakt van topkwaliteit en verkrijgbaar met verschillende bedieningen, motoren en kleuren. Kiest u voor een elektrisch rolluik? Dan kunt u uw rolluiken met één klik op de afstandsbediening eenvoudig openen en sluiten. Vindt u handbediening prettiger? Dan bent u bij Alutech ook zeker aan het juiste adres voor een geschikt rolluik. De aluminium rolluiken van Alutech zijn bestand tegen heftige weersomstandigheden en voorkomen inbraak door ongewenst bezoek buiten de deur te houden. Rolluiken van Alutech zijn erg geschikt voor brede ramen. De Alutech rolluiken zijn namelijk leverbaar tot een maximale breedte van 340 cm. Op zoek naar nieuwe rolluiken tegen een scherpe prijs? Wij geven u graag persoonlijk advies op basis van uw wensen.

Rolluiken samenstellen in onze online configurator

Wilt u graag rolluiken kopen voor uw ramen en deuren in uw woonkamer, slaapkamer of andere ruimte? Met behulp van de online configurator van Ekstravert kunt u uw nieuwe rolluiken volledig op maat samenstellen. In onze configurator vult u eenvoudig de gewenste maten in en kunt u kiezen uit een van de stijlvolle kleuren voor de lamellen en het profiel. Ekstravert is vooruitstrevend op dit gebied en levert rolluiken geheel afgestemd op uw wensen en behoeften, perfect passend bij de rest van uw exterieur. Ga direct naar onze configurator en bekijk wat wij voor u kunnen betekenen.

Onze rolluiken bekijken? Bezoek onze showroom!

Wilt u meer weten over de verschillende keuzemogelijkheden voor onze rolluiken? Of wenst u enkele modellen in het echt te bekijken? Wij nodigen u graag uit in onze showroom in Brugge! Onze medewerkers kunnen u van verdere informatie voorzien wat betreft de rolluiken, kleuren, plaatsing en extra opties.

Veiliger wonen, energie besparen en het aangename combineren

Wilt u veiliger wonen, energie besparen en het aangename combineren? Dan weet u rolluiken op waarde schatten! Rolluiken combineren een veilig gevoel en zal het energie verbruik doen dalen.

U kunt uw rolluik zelf samenstellen, de rolluiken kunnen uit meerdere kleuren bestaan. Alles wordt naar wens voor u speciaal geproduceerd, het unieke bij www.ekstravert.be is dat dit alles zonder meerprijs is.

Er zijn ook verschillende omkastingen mogelijk. Bij Heroal en Alutech rolluiken zijn de kastvormen, vierkant onder afgeschuind, ovaal of half ovaal mogelijk. Voor alle merken geldt de vierkante omkasting is standaard voor de overige geldt een kleine meerprijs.

Bediening

Ook in bedieningen is alles mogelijk

 • Elektrisch door middel van wandschakelaar;
 • Elektrisch door middel van afstandbediening.

Een veilig gevoel

Een rolluik is inbraakvertragend en zal hierdoor een veilig gevoel tot gevolg hebben, wat weer betrekking heeft op gemoedsrust.

De mate van inbraakvertragendheid heeft betrekking op het soort rolluik wat u aanschaft ofwel de al gehele regel. Hoe het zwaarder het pansergewicht hoe lastiger het is voor een inbreker om het pand te betreden.

Een goed voorbeeld hiervan zijn de Heroal Safe rolluiken. Deze rolluiken zijn er speciaal voor gebouwd om het de ongenodige gasten buiten te houden.

Maar ook de toepasing van anti optil veren op een rolluik zijn een extra maatregel om er voor te zorgen dat uw rolluiken niet getildt kunnen worden. Rolluiken met standaard bladveren zijn namelijk tot circa 15 cm te tillen.

Isolerend

Rolluiken zijn isolerend, de isolerende kracht van een rolluik komt voor uit de stilstaande luchtbrug die gecreerd wordt tussen achterkant rolluik lamel en het glas, hoe groter deze luchtbrug hoe beter de isolatie.

Een rolluik is zowel kou als warmte isolerend.

De lameldikte van het panser heeft weinig invloed op het isoleerende effect een rolluik lamel is opgebouwd uit aluminium voorzien van een PU vulling een nadelig effect van aluminium is dat dit een thermische geleider is ofwel het geleid zowel kou als warmte.

Een rolluik zal dus het effectiefts werken als rondom het gehele rolluik luchtdicht wordt afgewerkt, dit is mogelijk door het plaatsen van een compriband of het rolluik af te kitten.

Zonwerend

Een rolluik is zonwerend en zal ervoor zorgen dat het pand minder snel opwarmt tevens bent u van de hinderlijke zon/licht inval.

Volgens TNO onderzoek zal het plaatsen van zonwering een flinke energie besparing opleveren.

 • 3 tot 12 procent voor woningen
 • 4 tot 5 procent voor zorggebouwen
 • 9 tot 29 procent voor kantoren

Geluidwerend

Woont u aan een drukke weg of in de binnenstad dan zijn rolluiken een welkome aanvulling. Een rolluik zal door de luchtbrug ook minder geluid het pand laten binnen komen.

De mate van geluidsisolatie is afhankelijk van de afstand van het panser tot het glas alsmede de afwerking van het rolluik. Hoe groter de afstand hoe beter het isoleerde effect ook het het plaatsen van compriband of het rolluik af te kitten zal het isoleerend effect verhogen.

Privacy/verduisterend

Een rolluik zal er voor zorgdragen dat het pand wordt verduisterd en dat inkijk in de woning wordt vermeden.

In een rolluik zitten tussen de lamellen ventilatie openingen, is een rolluik niet compleet gesloten zal tussen de lamellen kleine openingen ontstaan die gebruikt kunnen worden voor ventileren of om wat licht inval te verkrijgen.

Wanneer een rolluik wel gesloten is, is deze nagenoeg verduisterend. Het kan echter wel zijn dat u nog kleine lichtopeningen ervaart. Dit komt door de minimale speling tussen het rolluikpantser en de geleiders.

Garantie

Kwaliteit staat bij ons voorop daarom bieden wij op onze rolluiken maar liefst 5 jaar garantie, 2 jaar op werkuren. De garantie omvat: 5 jaar garantie op materiaal en/of constructiefouten. Tevens bieden wij 5 jaar garantie op onze motoren.

Op onze bedieningscompenenten zoals schakelaars en handzenders bieden wij 6 maanden garantie.

Uitgezonderd op de garantie zijn:

 • Meetfouten;
 • Foute kleurkeuze door de klant;
 • Lakbeschadigingen aan de zijkant van de lamel als gevolg van inloop in de geleiders en aftekening van de ophangveren op de bovenste 8 lamellen;
 • Het af- en/of bijstellen van het product (met elektrische bediening). Hiervoor kunt u vrijblijvend een offerte bij ons opvragen.

De garantie vervalt voor gebreken die het gevolg zijn van:

 • Normale slijtage
 • Onoordeelkundig gebruik
 • Niet of onjuist uitgevoerd onderhoud
 • Wijzigingen uitgevoerd door opdrachtgever of derden
 • Bij zelf montage vervalt de garantie op montage en aansluit fouten
 • Indien de klacht of storing te wijten is aan invloed van buitenaf en welke niet terug te leiden is naar kwaliteit van het product. Hieronder verstaan wij, schade ontstaan door b.v.
 • storm, zuigwind, hagel, braak, inbraak, vandalisme etc.
 • Vastvriezen van rolluiken en de daarbij behorende schade.
 • Door een obstakel of uitrollen van het lamelpakket in de omkasting. Uitgezonderd hierop zijn de Somfy Ilmo en Oximo motoren met een motorkracht hoger of gelijk aan 10Nm.

Garantie bij zelfmontage.

Heeft u de rolluiken zelf gemonteerd heeft u bij ons gewoon garantie.

Wij kunnen u nieuwe onderdelen toezenden zodat u deze zelf kunt vervangen, het defecte onderdeel hebben we dan retour nodig voor het afhandelen van de garantie.

Is het voor u niet mogelijk om het defect zelf te vervangen kunnen wij het product ophalen en het defect laten repareren bij onze fabrikant. Na reparatie bezorgen wij het product bij u retour. Heeft u de producten bij ons afgehaald dan brengen wij kosten voor het ophalen en retour bezorgen in rekening. Wanneer wij de producten bij u bezorgd hebben dan komen wij deze kosteloos ophalen en retour bezorgen.

Het is ook mogelijk dat een van onze plaatsingsdiensten het defect bij u op locatie komt repareren echter zullen deze hier wel kosten voor in rekening brengen.

Garantie bij montage.

Zijn de rolluiken door een van onze plaatsingsteams gemonteerd dan wordt de garantie mits mogelijk op locatie gerepareerd. De eerste 2 jaar zit binnen de garantie ook de arbeidsloon en verplatsingskosten , na 2 jaar worden de arbeidskosten en voorrijkosten in rekening gebracht. Eventuele kosten voor steiger, hoog-schaarwerker of andere speciale klimwerktuig worden altijd in rekening gebracht ook tijdens de garantieperiode.

Aandachtspunten.

 • Bij storm/harde wind het rolluik geheel sluiten of optrekken omzuigwind te voorkomen
 • Bij handmatigbediende rolluiken de band zo recht mogelijk op te trekken, dit voorkomt slijtage van de band.

Onderhoud / Schoonmaken.

 • Frame en panser regelmatig schoonmaken d.m.v.water en een licht sopje, (geen agressieve of schuur middelen)
 • Voor een extra beschermlaag is het aan te bevelen het frame 1x per jaar in de wax te zetten.
 • LET OP!! Bij het schoonmaken van elektrisch bediende rolluiken altijd de stroom uitschakelen en buiten het bereik van motor en elektrisch aansluitingen blijven.
 • Voor de winter: De rubbers van de onderlat en geleiders licht insmeren met zuur vrije vaseline, dit voorkomt vastvriezen. Mocht dit onverhoopt toch gebeuren, dan voorzichtig het rolluik los maken voordat u het rolluik bediend
 • Voor het onderhoud van de rubbers in de geleiders van uw rolluik adviseren wij de geleiders jaarlijks goed te reinigen en de rubbers jaarlijks in te spuiten met siliconenspray of teflonspray. Let op: gebruik nooit oliehoudende smeermiddelen zoals bijvoorbeeld WD40.

Neem bij twijfel en of vragen gerust met ons contact op.

Garantie bij foutieve afmetingen.

Heeft u zelf uw rolluik opgemeten maar past deze helaas niet op zijn plek? Dan kunt u tegen gereduceerd tarief een nieuw product bestellen met de juiste maat. Neem hiervoor contact op met ons.

Productinformatie Heroal Rolluiken
Productinformatie Alutech Rolluiken
Wat zijn rolluiken?
Een rolluik is een verticaal bewegende afsluiting van deuren en ramen. Een rolluik bestaat uit horizontale lamellen, gemaakt van aluminium of roestvrij staal, die u met een afstandsbediening of handmatige bediening kunt openen en sluiten.
Wat kosten rolluiken op maat?
Wij bieden uitsluitend maatwerk rolluiken aan. In onze online configurator kunt u zelf de gewenste maten en kleuren invoeren, waarna u een prijsopgave in beeld te zien krijgt.
Wat is de levertijd van de rolluiken?
Onze op maat gemaakte rolluiken worden in gemiddeld 2 tot 3 weken geleverd. Wij houden u per mail op de hoogte van de levertijd en maken graag een afspraak met u om een gewenste leverdatum af te spreken.
Bieden de rolluiken voldoende privacy?
In gesloten toestand is het niet mogelijk om door de lamellen heen te kijken. Dat zorgt ervoor dat u afgeschermd bent en dus geen inkijk hebt.
Hebben rolluiken een isolerende werking?
Rolluiken houden een groot deel van de gestookte warmte binnen. Rolluiken zijn dus een zeer goede keuze als u wilt investeren in thermische isolatie voor uw woning. Door middel van rolluiken bespaart u ‘s nachts tot wel 56% op uw warmteverlies. In de zomer houden de rolluiken de warmte buiten, waardoor het binnen aangenaam koel is.