Kunnen wij u helpen?

Tel: 078 70 90 21
Of gebruik onze online chat


Informatie rolluiken

Rolluiken op zonne-energie

Bent u op zoek naar de perfecte buitenzonwering? Rolluiken op zonne energie zijn de perfecte oplossing als u op zoek bent naar effectieve zonwering en een duurzame keuze om uw woning te beschermen tegen inbraak. Onze Solar rolluiken zijn volledig energieneutraal, hebben een sterke batterij én een lange levensduur.

 

Rolluiken Ekstravert

De rolluiken van Ekstravert zijn goed betaalbaar, gemaakt van topkwaliteit en verkrijgbaar met verschillende bedieningen, motoren en kleuren. Stel uw Ekstravert rolluiken op maat samen in de online configurator.

Rolluiken Heroal

Onze hoogwaardige Heroal rolluiken op maat zijn veilig, duurzaam en onderhoudsarm. Zo worden de rolluiken gemaakt van aluminium en roestvrij staal, wat zorgt voor een stabiele constructie en een lange levensduur. Stel uw Heroal rolluiken op maat samen in de online configurator.


Daarom kiest u voor onze rolluiken

 • Korte levertijden
 • Topkwaliteit
 • Inbraakvertragend
 • Geluidsisolerende werking
 • Biedt de gewenste privacy in huis
 • Hoge thermische isolatiewaarde, waarmee u bespaart op verwarmingskosten
 • Geen elektrische aansluiting/eenvoudige plaatsing
 • Milieuvriendelijk en spaarzaam dankzij mogelijkheid voor solar paneel in de motor

Solar rolluiken op maat van Ekstravert

De rolluiken van Ekstravert werken op zonne-energie. Dit betekent dat u geen stroom of energie nodig heeft om uw rolluiken te openen en te sluiten. In de motor van de rolluiken wordt een zonnecel verwerkt, die zowel zonlicht als natuurlijk daglicht omzet in energie. Hiermee kunt u uw rolluiken vervolgens bedienen. Deze stijlvolle, energiezuinige vorm van buitenzonwering vormt voor veel woningen een zeer geschikte keuze. Wij zetten alle voordelen van onze solar rolluiken graag voor u op een rij:

 • Met rolluiken houdt u de warmte buiten. Het blijft hierdoor aangenaam koel bij zomerse temperaturen.
 • In de winter zorgen rolluiken voor thermische isolatie, waarbij de warmte binnen blijft en u kunt besparen op verwarmingskosten.
 • Onze aluminium rolluiken dragen bij aan de inbraakveiligheid van uw woning. Inbrekers krijgen geen kans om uw woning binnen te dringen als uw rolluiken gesloten zijn.
 • Rolluiken zijn 100% verduisterend, waardoor onze elektrische rolluiken ook als verduisterende zonwering voor slaapkamers en kinderkamers toegepast kunnen worden.
 • Onze rolluiken kunnen bediend worden door middel van handbediening of elektrische bediening. Bij elektrische bediening heeft u de keuze uit bediening middels afstandsbediening of middels een applicatie op uw smartphone
 • De aluminium rolluiken zijn leverbaar in verschillende kleuren, soorten en maten. Voor elke woning bieden wij stijlvolle rolluiken op maat aan.

Het gemak van rolluiken op zonne-energie

Doordat de rolluiken op zonne-energie werken, hoeft u voor de montage van uw buitenzonwering geen bekabeling aan te leggen. De montage is hierdoor erg eenvoudig. U plaatst de cassette en de zijgeleiders van uw rolluik eenvoudig tegen het kozijn aan. De zonnecel in de cassette zal direct zijn werk doen en zet zonlicht en natuurlijk daglicht om in energie, waarmee u uw rolluiken vanaf een afstand kunt bedienen. Deze elektrische bediening werkt middels een afstandsbediening of schakelaar die de Somfy motor aanstuurt.

De solar rolluiken in ons assortiment worden gemaakt van sterk aluminium en roestvrij staal. Dit maakt dat dit type rolluik veiliger is en beter beschermd tegen inbraak. Tevens zorgt het sterke materiaal er ook voor dat u uw woning of kantoorpand beter kunt isoleren. In tegenstelling tot kunststof, waar warmte of kou soms doorheen komt, scoort aluminium beter op het gebied van thermische isolatie.

Solar rolluiken samenstellen in onze online configurator

Wilt u uw woning beter beveiligen? Of bent u bezig uw huis te isoleren? Rolluiken zijn voor elke woning een geschikte optie. In de online configurator van Ekstravert stelt u nu zelf uw nieuwe solar rolluiken op maat samen. Voer eenvoudig de gewenste afmetingen in, kies een van de stijlvolle kleuren, maak een keuze voor de gewenste bediening en stel uw nieuwe buitenzonwering zo volledig naar wens samen. Uw rolluiken op zonne-energie worden volledig op maat voor u gemaakt, zodat ze voldoen aan al uw wensen.

In ons assortiment vindt u de rolluiken van de merken Heroal en Alutech. Ekstravert is vooruitstrevend op dit gebied en levert rolluiken geheel afgestemd op uw wensen en behoeften, perfect passend bij de rest van uw exterieur. Ga direct naar onze configurator en bekijk wat wij voor u kunnen betekenen.

Wat zijn solar rolluiken?
Een rolluik is een verticaal bewegende afsluiting van deuren en ramen. Een rolluik bestaat uit horizontale lamellen, gemaakt van aluminium of roestvrij staal. Solar rolluiken zijn rolluiken die werken op zonne-energie. In de motor is een zonnecel verwerkt, die zowel zonlicht als natuurlijk daglicht omzet in energie om uw rolluiken op afstand te kunnen bedienen.
Wat kosten rolluiken op zonne-energie?
Wij leveren uitsluitend maatwerk rolluiken. Daarom bieden wij geen standaard prijzen voor onze rolluiken op zonne-energie aan. In onze online configurator kunt u zelf de gewenste maten en kleuren invoeren, waarna u een prijsopgave in beeld te zien krijgt.
Bieden de solar rolluiken voldoende privacy?
In gesloten toestand is het niet mogelijk om door de aluminium lamellen heen te kijken. Dat zorgt ervoor dat u afgeschermd bent en dus geen inkijk heeft.
Hebben solar rolluiken een isolerende werking?
Rolluiken staan bekend om de thermische isolatie. Zo ook de rolluiken op zonne-energie van de merken Heroal en Alutech. Door middel van rolluiken, gemaakt van aluminium of roestvrij staal, bespaart u ‘s nachts tot wel 56% op uw warmteverlies. In de zomer houden de rolluiken de warmte buiten, waardoor het binnen aangenaam koel blijft. De thermische isolatie van deze vorm van buitenzonwering draagt bij aan een energiezuinige woning.