Kunnen wij u helpen?

Neem contact op met één van onze specialisten.

Tel. 078 70 90 21
Of gebruik onze online chat

Alles over elektrische zonwering

Elektrische zonwering is één van de meest geavanceerde technologische ontwikkelingen waarmee u snel en eenvoudig lichtinval reguleert, zowel binnen als buiten uw woning. U hoeft nooit meer zonwering handmatig aan te passen, wat veel moeite en tijd kan besparen. Naast efficiëntie en ongeëvenaard gemak, geeft elektrische bediening van zonwering een esthetisch meerwaarde aan uw woning. Er zijn talloze mogelijkheden om zonwering elektrisch te bedienen. Heeft u twijfels of keuzestress bij het aanschaffen van de soort zonwering? Laat ons u hier verder begeleiden in het maken van de juiste keuze voor uw ideale zonwering.

 

 

Elektrische zonwering voor uw terras

Het creëren van een comfortabele buitenruimte waar u kunt ontspannen en verkoeling zoeken is essentieel. Met elektrische zonwering op uw terras kunt u optimaal genieten van uw buitenleven, ongeacht de weersomstandigheden. Of het nu gaat om een elektrische zonnescherm of terrasscherm met elektrische besturing, terraszonwering biedt u de perfecte oplossing voor bescherming tegen de zon. Daarnaast kan u zelf uw privacy bepalen door de elektrische bediening van terras- en zonnescherm.

De voordelen van elektrische zonwering

Screens zijn een populaire vorm van zonwering om het huis koel te houden zonder het uitzicht naar buiten te verliezen. Ze zijn gemaakt van een speciaal ontworpen doek dat strak gespannen wordt vanuit aluminium geleiders. Dit doek reflecteert zonnestralen waardoor ramen minder opwarmen en u de temperatuur in huis beter kan controleren. Screens filteren licht en dragen zo bij aan zachte en aangename lichtinval aan de binnenzijde. Bovendien kan u een screen op zonne-energie besturen wat bijdraagt aan de daling van uw energierekening. Een uitstekende variant van de klassieke screen is de zipscreen. Dit type screen heeft een speciaal ritssysteem om het doek strak te houden in zijgeleiders. Doordat geleiders verticaal bevestigd worden is het doek volledig gesloten wat extra bescherming biedt tegen wind en insecten. De prijs varieert op basis van de afmetingen en het type. Zo is bij Ekstravert het goedkoopste model van screens al beschikbaar vanaf €285,39.

Voordelen van screens

De meerwaarde van elektrische zonwering voor uw woning is enorm groot. We hebben de belangrijkste voordelen voor u op een rij gezet:

 • Gebruiksgemak is het grootste voordeel van elektrische zonwering. U kan eenvoudig en vanop afstand uw zonwering met de smartphone bedienen via de Somfy app. Meer fan van een klassieke bediening? Kies uit een uitgebreid gamma aan bedieningsmogelijkheden dat verderop besproken wordt.
 • Het manueel besturen van elektrische zonwering is verleden tijd met sensoren die weersomstandigheden meten. Geniet van geautomatiseerde zonwering waardoor u zich kan focussen op wat u echt graag wilt doen.
 • Door elektrische zonwering houdt u het huis koel vanuit uw luie stoel. Hierdoor bespaart u ook op energiekosten.
 • Met zonne energie kan u op een duurzame en milieuvriendelijke manier uw zonwering elektrisch bedienen.
 • Geniet van meer privacy in en rond uw woning met screen of zonnescherm met elektrische bediening.
 • Vergoot uw bescherming tegen inbraak door middel van elektrische rolluiken.
 • Tegen een scherpe prijs kan u uw zonneschermen, screens of rolluiken automatiseren.

Verschillende elektrische bedieningsvormen van elektrisch zonnescherm

Verschillende motoren en bedieningsopties

Er zijn verschillende bedieningsopties beschikbaar voor het optimaal gebruik van uw zonwering. Voor degenen die de voorkeur geven aan een meer traditionele aanpak, is een handmatige bediening beschikbaar. Bij manuele rolluiken, jaloezieën, screens of knikarmschermen kan dit met behulp van een hendel of koord. Hoewel dit een eenvoudige optie is, kan het systeem op termijn belast worden en zijn soepelheid verliezen. Elektrische bediening van zonwering daarentegen is gekend voor zijn lange levensduur (indien periodiek onderhoud) en het gebruiksgemak. Met slechts één druk op de knop kan u uw volledige elektrische zonwering besturen.

Naar gelang uw wensen en levensstijl kan u kiezen uit meerdere types elektrische bediening voor zonwering:

 • Een populaire optie voor elektrische bediening van elk type zonwering is de draadloze afstandsbediening. Met deze afstandsbediening kan u de zonwering bedienen vanuit het comfort van uw stoel.
 • Een alternatieve optie van de afstandsbediening is de wandschakelaar. Een vaste locatie aan de muur wordt gekozen voor de montage van uw wandschakelaar. Vaak is dit beschikbaar in diverse uitvoeringen, zodat het perfect in uw interieur past.
 • Als u op zoek bent naar ultiem gemak dan is de automatische zonwering een uitstekende keuze. Zo kunt u uw zonwering programmeren om automatisch te reageren op veranderingen in het weer. Ook kunt u timers instellen om uw zonwering op specifieke tijdstippen te openen of te laten zakken, wat extra energie bespaard.

De motor van elektrische zonwering is het kloppende hart dat zorgt voor een soepele beweging en functionaliteit van uw zonweringsinstallatie. De buismotor is de meest voorkomende motor gebruikt voor elektrische zonweringsinstallaties. Ze wordt in de holle as van het rolluik of zonwering geplaatst. De juiste motor en merk kiezen voor uw elektrische zonwering is niet eenvoudig. Als het gaat om het creëren van een comfortabele en geautomatiseerde elektrische zonwering, is Somfy het merk dat bekend staat om zijn innovatieve buismotoren met lange levensduur. Somfy beschikt over een breed scala aan motoren, elk met unieke eigenschappen en toepassingen. De nieuwste technologische generatie van Somfy motoren zijn uitgerust met een io-homecontrol protocol dat elektrische bediening volledig vanaf uw smartphone toelaat:

 • Zonwering motoren zijn geschikt voor elektrische zonneschermen, knikarmschermen, verticale screens of markiezen. Kies uit een reeks van producten die Somfy heeft uitgebracht zoals de Sunea (Screen) io, Maestra io en Sunilus io.
 • Rolluik motoren zijn geschikt voor rolluiken, screens of markiezen. De producten die Somfy heeft uitgebracht zijn S&SSO RS100, Oximi io en imo io. Alle rolluik motoren bevatten auto-begrenzing instellingen, obstakel-detectie en vorstbescherming.
 • Daarnaast zijn er ook nog RTS en WT motoren. Deze werken echter met verouderde technologieën en worden getypeerd door technische beperkingen en aflopende verkoop.

De rol van sensoren en automatische functies

In de wereld van elektrische zonwering speelt technologische vooruitgang een steeds grotere rol. Om te kunnen genieten van geautomatiseerde functies is de montage van sensoren essentieel. Sensoren passen zonwering automatisch aan op basis van veranderende weersomstandigheden. Zo hoeft u niet meer te denken om bijvoorbeeld uw elektrisch zonnescherm naar beneden te doen wanneer u het huis verlaat.

Een Sunis sensor (Product van Somfy) zal de lichtintensiteit meten en de zonwering automatisch aanpassen met behulp van een Somfy motor. Hierdoor beschermt u uw interieur tegen de zon en vermindert u overmatige warmte wat energie besparend werkt. Bij regenachtig weer, gaan regensensoren de zonwering automatisch sluiten om schade van vocht te voorkomen. Bij stevige wind zal de Somfy Eolis sensor uw zonnescherm elektrisch naar binnen sturen ter voorkoming van schade. Bovendien kan een elektrische zonnescherm uitgerust worden met een zonnepaneel. Het belangrijkste verschil is dat u hier volledig zelfvoorzienend bent en zonne energie genereert om de motor van stroom te voorzien.

Liever een handmatige bediening uw elektrische zonwering? Er is een verscheidenheid aan bedieningsmogelijkheden beschikbaar om uw elektrische zonwering te besturen. Zo kan u met een schakelaar, maar ook gebruikmakend van een afstandsbediening of een app op uw smartphone, eenvoudig alles besturen.

Welke type elektrische zonwering past bij uw huis?

Om uw huis of tuin optimaal te beschermen tegen de zon is het kiezen van het soort zonwering essentieel. Elk type zonwering heeft zijn eigen voordelen en functionaliteiten, waarbij er voor ieders huis een ideale oplossing is. Om te helpen bij het maken van een geschikte keuze voor de montage van uw elektrisch zonwering, hebben we alle types voor u samengevat:

 • Het knikarmscherm is een elektrisch zonwering dat buiten aan uw huis gemonteerd wordt. Met behulp van een cassette wordt het zonwerende doek opgerold. Doordat het knikarmscherm en de cassette relatief veel ruimte in beslag nemen, is het scherm meest geschikt voor huizen met een groot terras. Afhankelijk van de grootte van de knikarmen, heeft u ook keuze uit een aantal opties, waarbij het model van het knikarmscherm en cassette verschilt.
 • Een uitvalscherm is een type zonnescherm dat als overkapping boven het raam wordt gemonteerd. Het wordt gebruikt om uw huis te beschermen tegen invallend zonlicht terwijl naar buiten kijken mogelijk blijft. Door de hogere hellingsgraad, kan u moeilijker onder dit zonnescherm lopen wat dit minder geschikt maakt voor terrasschermen. Dit type zonnescherm wordt vaak gebruikt voor ramen op de eerste of tweede verdieping, vb. de slaapkamer. Uitvalschermen zijn ook uitermate geschikt voor appartementen.
 • Een Markies is een zonnescherm dat bestaat uit een frame bekleed met doek. Het werkt bijzonder effectief om intens zonlicht tegen te houden, ook tegen opzij invallende zon. Dit zonnescherm is toepasbaar voor elk type woning. Voor ramen op hoogte, zoals dat van appartementen, is dit zonnescherm minder geschikt door een grotere kracht van wind en regen.
 • Een Overkapping met lamellen dak is ideaal om uw terras koel te houden op een hete zomerdag. De lamellen kunt u doen kantelen vanop afstand zodat u de perfecte hoeveelheid schaduw en zon creëert. Dankzij de sterke aluminium constructie zijn ze goed bestand tegen wind en sneeuw. De overkapping kan zowel als aanbouw of losstaand geplaatst worden.
 • Een Overkapping met lamellen dak is ideaal om uw terras koel te houden op een hete zomerdag. De lamellen kunt u doen kantelen vanop afstand zodat u de perfecte hoeveelheid schaduw en zon creëert. Dankzij de sterke aluminium constructie zijn ze goed bestand tegen wind en sneeuw. De overkapping kan zowel als aanbouw of losstaand geplaatst worden.
 • Rolluiken zijn een vaak gekozen type van verticale elektrische zonwering voor uw ramen. Ze zijn een effectieve manier om de ruimte volledig te verduisteren, bv. een slaapkamer. Hierdoor wordt u verzekerd van een goede nachtrust.
 • Wilt u naast het controleren van de verlichting uw buitenzicht niet verliezen? Dan is de montage van Jaloezieën de oplossing voor uw ramen. Afhankelijk van de stand van de zon kan u de lamellen meer of minder kantelen. Daarmee creëert u altijd de gewenste verlichting.
 • Met Screen zonwering die elektrisch aangestuurd is behoudt u ook de lichtinval en het zicht op buiten. Een screen is toepasbaar voor elk type woning, of u nu een appartement, tussen- of vrijstaande woning hebt.

Productadvies nodig? Ekstravert helpt u graag!

Bent u opzoek naar elektrische zonwering die perfect bij uw woning past? Twijfelt u over het aanschaffen van een automatische zonweringsinstallatie? Dan hoeft u niet verder te zoeken dan Ekstravert. Kies bij ons uit een uitgebreid assortiment van elektrische zonwering waar duurzaamheid centraal staat, inclusief meerdere zonneschermen en raambekleding die volledig geautomatiseerd worden. Daarnaast is er de mogelijkheid om uw op maat gemaakte elektrische zonwering door ons bij u thuis te laten monteren. Wat uw vragen ook zijn, wij helpen u bij het kiezen van het product die perfect aansluit bij uw woning.


« Terug naar het overzicht