Kunnen wij u helpen?

Tel: 078 70 90 21
Of gebruik onze online chat


Informatie screens

Inmeetinstructies Screens

Bepaal eerst waar je het screen gaat bevestigen. Bij bevestiging op het kozijn of tussen twee muren meet je volgens meetinstructie A. Bij plaatsing op de muur meet je volgens meetinstructie B.


Opmeten op de dag

Opmeten in de dag


Meetinstructie A: op het kozijn of tussen twee muren

Bij het plaatsen van een screen op het kozijn of tussen twee muren, worden de omkasting en geleiders op het kozijn gemonteerd. Een screen kan ook in de nis (tussen twee muren) voor het kozijn geplaatst worden.

Breedte

Meet de breedte van het kozijn in centimeters tussen de muren in (de buitenmaten van het kozijn). Doe dit op twee plaatsen want het kozijn of de muur kan iets scheef zijn. Noteer de smalst gemeten maat. Haal van deze maat 1 cm af zodat je aan beide kanten iets speling houdt. Deze maat vul je in bij het bestellen.

Hoogte

Meet de hoogte van het kozijn in centimeters tot aan de vensterbank. Doe dit op twee plaatsen en noteer de kleinst gemeten maat. Verminder dit met 1 cm zodat je iets speling houdt. Als er geen vensterbank aan de onderkant van je kozijn zit, meet je tot de gewenste maat onder het kozijn. Houd hierbij rekening met eventuele uitstekende delen.


Meetinstructie B: bevestiging op de muur

Bij het plaatsen van een screen op de muur komt de omkasting (of bovenkap) boven het raamkozijn op de muur en komen de geleiders naast het kozijn ook op de muur.

Breedte

Meet de breedte van het kozijn in centimeters tussen de muren in. Tel bij deze maat de geleiders op. Bij de keuze voor een STG-S* geleider (een smalle geleider) tel je 5,4 cm op en bij de keuze voor een STG* geleider, tel je 9 cm op. Deze maat vul je in bij het bestellen.

* een STG-S is een smalle geleider. Deze geleider kan alleen in combinatie met kapmaat 8,5 cm. Vanaf kapmaat 10 cm, krijg je automatisch een STG geleider. In het bestelmenu kun je dit aangeven.

Hoogte

Meet de hoogte van het kozijn in centimeters. Tel hier de maat van de omkasting* bij op. Deze maat vul je in bij het bestellen.

*De maat van de omkasting is afhankelijk van de hoogte en breedte van het screen. Op de bestelpagina zie je na het invullen van de hoogte en breedte meteen de juiste kapmaat (omkastingmaat). Bijvoorbeeld screen 85 heeft een kapmaat van 8,5 cm (hoogte), screen 100 een kapmaat van 10 cm etc etc. Deze moet je dus nog bij de hoogte van de kozijnmaat optellen.


Overige informatie

  • De bestelmaten zijn altijd inclusief geleiders en omkasting.
  • Als je het screen op het kozijn wilt monteren maar de omkasting boven het kozijn op de muur, dan meet je de breedte volgens meetinstructie A en de hoogte volgens meetinstrucie B.

Hoe kan ik u helpen?

Heb je hulp nodig bij het plaatsen van je bestelling? Wij zijn er voor je! Daarom hebben we al meer dan 1000 tevreden klanten.

Bel gratis: 078 70 90 21
Chat met een medewerker
Ga naar het contactformulier